12.9.06

Rabarberafat - nesten poesi, jo ...

Jeg har vært hos Hilde Kramer og støpt i helga. Det vil si, for det meste gikk jeg rundt og fotograferte og filmet, mens de andre på kurset måtte stå for jobbinga. På en så vakker dag, hvem klager?

Her kommer noen bilder og noen videosnutter.

Enjoy :)
Hilde blander sement i sementblander. Det er den letteste måten å gjør det på hvis man er mange. Skal man bare lage til seg selv, noen få ting, kan man blande i balje.I bunnen av en balje legges ren sand i en pyramideform, og så legges et blad over. I dette tilfelle er det et blad som passer formen.


Eller man kan gjøre som Hilde har gjort her: Legge plastikk på bakken, legge sanden oppå og så et rabarbrablad eller gunnerablad.


For at stilken ikke skal lage hull i fatet klippes den helt ned.


Så sprayer man bladet på baksiden - den siden som ligger opp. Da blir det lettere å ta av bladet etterpå.


Nå kan man begynne å legge på sementen. Den skal være lett rennende, men fast. Hadde fatet vært større ville det vært nødvendig med forsterking (se videosnutt lenger ned). Men dette fatet er så lite at det ikke trengs.
Husk å bruke hansker, ja. Sement sliter veldig på hendene!


Nå skal den stå og tørke. Og det skal verken være for varmt - da sprekker fatet - eller for kaldt - da tørker den veldig seint.

Videosnutter


2 kommentarer:

Eirin said...

Så synd at det ikke var noen bilder av ferdigstøpt resultat, det så utrolig artig ut. :) Og du verden, så fin blogg du har, parsellhagen har jeg vokst opp i, og det var baer storveies å se bilder derfra. :)
Spennende å se forskjellen fra årstid til årstid!

blåggdama said...

Takk for hyggelige ord, Eirin :)