29.10.06

Vintersysler

Siden vinteren er over oss, over meg, og parsellen nå ligger på vent fram til mars, tenkte jeg å komme innom her fra tid til annen og skrive planteportrett i stedet.
Eller - planteportrett er kanskje vel ambisiøst. Jeg vil snakke litt rundt planter jeg liker og har et forhold til.

Kanskje jeg vil snakke om noen planter jeg ikke liker også ...

25.10.06

Det er lovt storm

over Bergen i helga og gradestokken viser 3 pluss ute enda det bare er 21.30 så nå tør jeg ikke mer ... I kveld kom pellisene etc. inn.

24.10.06

To ukjente

Dette er to planter som jeg tror er stauder. I hvert fall stauder et eller annet sted i verden.

Begge blomstrer nå, seint i oktober. Den med rødt spir vokser på Elisas parsell og den med hvite blomster på min parsell. Jeg lurer på om det kan være en slags salvie? Og da er det kanskje ikke en staude her til lands?

Hvis du kan hjelpe til med navn hadde jeg blitt glad :-)
---- Redigert ------

Ikke ukjente lenger nå, nei :-) Fikk vite at dette er Lysimachia atropurpurea og L. yunnanensis, altså fredløse-typer. Begge to! Jeg syns vel kanskje Elisa sin er finest i fargene nå på seinhøsten. Den skiller seg ut og er nesten litt eksotisk.

23.10.06

Snart november

og likevel er det bare høst. I hvert fall her på Vestlandet.

Bildet til vesntre er fra Eriks parsell, og viser høstfargene godt.

Jeg var en kort tur innom parsellen i dag. Egentlig hadde jeg planer for å grave opp georginene og sjokoladecosmosen, men det blei litt liten tid - tannlegen var forsinka og hjemme venta mann og middag og BIFF. Men det er jo ikke noe problem, så lenge det ikke kommer frost kan de jo stå der i jorda.
Jeg fikk planta de to storkenebbene som var kommet fra Aud på Dal, Geranium gracile og shikokianum
.

15.10.06

Høsten er her

... og det betyr også liten aktivitet i dagboka. Har vært i Oslo igjen i helga, og der var det enda et hakk nærmere vinteren enn her i Bergen. Gudskjelov :-)

Jeg har fortsatt georginene mine ute på parsellen, det er på tide å få dem inn. På onsdag begynner BIFF (som varer i én uke, jeg har til og med permisjon fra min "vanlige" jobb) så da får jeg kanskje litt tid mellom slagene, det er rimelig hektisk her i livet når jeg er ute i praksis fem dager i uka, skal lese til eksamen, komme forberedt til veiledningsgrupper og samtidig skrive på bachelor-oppgaven min. Men - sånn er det jo for oss alle.

En del pelliser har kommet inn, en del står fortsatt ute. Nå som mange har kommet inn og har fått tørket opp kan de flyttes ned i kjelleren, og så kan neste gruppe få en opptørring før de også settes ned.

Det er bra livet er langt :-)

2.10.06

Flerfarget engletrompet

Sommerblomstene mine - pellisene, engletrompetene og surfinian - står fortsatt ute i bakgården. I dag er det 15 grader i Bergen, sjøl om det regner. Og det er 2. oktober ...

Engletrompeten 'Peaches and Cream' blomstrer rikt, og artig nok i forskjellige farger. Jeg er vant til at den blomstrer i gult (dessverre), men nå blomstrer den også i hvitt. Den andre engletrompeten har ikke en eneste blomst.